Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2016 23:43 - Болният на Европа: психиатрична експертиза на украинската идея.
Автор: ozgojovan Категория: Политика   
Прочетен: 917 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 28.05.2016 16:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Болният човек на Европа- Украйна, все по-често се явява в качеството на пропагандна машина на САЩ и в по-малка степен- на Брюксел, за налагане на глобално имперско влияние под формата на пряка военна агресия и груба намеса в делата на европейските народи. Тази пропаганда на откровено военнопрестъпния режим в Киев, познат ни и като Майданска хунта, доби персонална презентация дори тук, в блог.бг, чрез подвизите и митарствата на лицето гетман, известно и като украiна (клониран тролски профил). По тази причина съм принуден да взема отношение към болния човек на европа, и ако не друго, да му предпиша диагноза за лечение и оздравяване. Започвам с фактите:
1. Украйна никога не е същестувала като държава и нация до създаването на СССР и декрета на Ленин за учредяване на Украинска съветска социалистическа република.
2. Украинска нация никога не е съществувала като обособено, еманципирано и дефинирано етническо, политическо, икономическо, обществено и културно народностно тяло. Украинците са малоруси (тоест малки руснаци). Това е безспорен факт, и който не признава този факт, е обикновен кретен, или завършен лъжец.
3. Територията на днешна Украйна е абсолютно произволно и противоречиво географско понятие, доколкото е дело не на някава измислена украинска нация, а на кабинетни решения. вземани в Кремъл (тоест подарък на Москва).
4. Прозападната ориентация на народонаселението на тази територия (малорусите), е абсолютен блъф и измама. Ако трябва да следваме логиката и внушенията за дълбокото родство на Украйна с нацистка Германия, тоест прибегнем до най-радикалния, хард прочит на украинската идея от господа ултранационалистите в Украйна- десен сектор и компания, ще стигнем до следните изводи и рецепта за лечение на тежко болния човек в Европа:
Украинците са народ от роби и тор на арийската раса, стоящи на стъпалото на маймуночовеците в еволюционно отношение. Те не са в умствената кондиция да правят разликата между добро и зло, красиво и безобразно, разумно и безумно. Освен генетично, са и ментално обременени. Боледуват от тежка форма на русофобска параноя с елементи на тотално обсебване на съзнанието от деминизирания образ на Кремъл. Най-добре за тях самите е великите сили- Русия и Германия, да се разберат, и да си поделят Украйна в правилни, сиреч етнически, политически и езикови пропорции- западна Украйна- на германския Райх, източна- на Русия, а по средата да се обяви създаване на демилитаризирана буферна полоса от 50 километра под прякото управление на ООН със сини каски и прочее...



Гласувай:
2



1. 1997 - "Лудият на Европа"
28.05.2016 00:35
Интересна метафора. Как би постъпил със съсед, който е луд? Украйна трябва ли да бъде под попечителство? На кого? На роднината или на кредитора? Защото това е въпросът. САЩ или Русия да имат влияние? Да му се раздели ли къщата и двора? Не бих бил толкова радикален- украинците могат да имат мислещи разумно, нацията не от едного.

Иначе ... Доколко е луда една национална идея? (проч. носители на не- съвсем- обичайното като С... швили, Яц... и С...вченко могат да бъдат сменени от по- нормални.)
Мисля, че отговорът за ненормалността на една национална идея би решил македонския, кюрдския, баския и кой- да е национален въпрос. За съжаление ролята на " идеен психиатър" е непосилна все още. Едно време Исус беше безгрешен в оценките, но завистниците го разпънаха. :)
цитирай
2. ozgojovan - Изразът "идеен психиатър...
28.05.2016 00:48
Изразът "идеен психиатър" ме изпълни с тих възторг, това е попадение в десятката :)
Що се отнася до лудостта и нейните проявления сред нациите- мисля, че македонската лудост да се съчини антибългарска нация от българската история, българския език, българския фолклор, и българската държавност отговаря доста точно на украинската лудост да се сътвори антируска държава от руското наследство. Или безобразието от немската нация да се скалъпи нещо като Австрия. А относно кюрдите нещата са съвсем, ама съвсем различни. Диаметрално противоположни. Кюрдската нация е културен, исторически, и етнически факт. Кюрдите разполагат с всички атрибути на национална идентичност- език, фолклор, самосъзнание, историческо минало (преки потомци на древните мидийци). Единствено с държавност не разполагат (някъде четох, че това е най-големият народ в света, лишен от държава). По тази причина считам създаването на кюрдска държава в Източен Анадол и северен Ирак за абсолютен морален и културен императив. Светът дължи това на кюрдите, и колкото по-скоро възникне свободен Кюрдистан, толкова по-добре за човешкия разум и справедливост!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ozgojovan
Категория: Политика
Прочетен: 48095
Постинги: 36
Коментари: 61
Гласове: 36
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930